След 13-годишно чакане Спартак (Варна) най-сетне отново изигра мач в елита на

...
След 13-годишно чакане Спартак (Варна) най-сетне отново изигра мач в елита на
Коментари Харесай

Нелеп автогол в последните секунди вгорчи завръщането на Спартак пред пълните трибуни във Варна

След 13-годишно чакане Спартак (Варна) най-сетне още веднъж изигра мач в елита на българския футбол, въпреки и да не реализира резултата, който искаше. В дуел от първия кръг на новия сезон в efbet Лига  “соколите ” изгубиха с 0:1 срещу Славия на стадион “Спартак ” в морската ни столица. Феновете на варненския отбор от дълго време чакаха този мач и разумно трибуните бяха съвсем изпълнени. Иначе срещата мина на високо движение, само че съвсем без голови благоприятни условия. Славия бе отборът, който повече държеше контрола на топката и беше малко по-опасен. Единственото попадение падна в 93-ата минута, когато някогашният футболист на Черно море Сами Ел Анаби си вкара чудноват автогол, откакто в началото топката се отклони в страничния дирек, а по-късно в корема на бранителя и влезе във вратата на Дичевски.

Двубоят стартира равностойно, само че първата по-сериозна обстановка пристигна в 8-ата минута, когато Ради Кирилов подаде към Тони Тасев и той стреля от границата на наказателното поле в навън. После обаче се видя, че Кирилов е бил в засада и даже да беше паднал гол, той нямаше да бъде приет. 2 минути по-късно комплицирани дейности в защитата на домакините пратиха топката в краката на Ахмедов, който се обърна с лице към вратата и стреля от разстояние, само че още веднъж неопределено.

В 20-ата минута Ради Кирилов проби добре отляво, мина около бранител на Спартак и от дребен ъгъл шутира, само че Дичевски избави. Няколко секунди по-късно Руслан Черненко стреля рисково от директен свободен удар, само че Вуцов съумя да избие. 

В 29-ата минута Иван Минчев опита също шанса си от далечно разстояние, само че и този път неопределено. Въпреки високото движение на игра чисти стопроцентови положения липсваха. В 40-ата минута Виктор Митев шутира отвън наказателното поле, само че в навън. 

Към края на полувремето пристигна и най-чистото състояние до момента в срещата. След близо 3-минутно разиграване Ради Кирилов върна обратно към Людовик Соарес, който насочи меко центриране в наказателното поле. Там кълбото доближи до Ахмедов, който стреля рисково с глава, само че Дичевски мазета. Така двата отбора се отдръпнаха при резултат 0:0 на почивката.

" Соколите ” започнаха по-аткивно второто полувреме и натиснаха своя съперник, в търсене на разкриване на резултата. Първото по-опасно състояние пристигна в 55-ата минута, когато след корнер топката беше центрирана в наказателното поле, Никола Борисов отклони, а Янчо Андреев стреля от воле. Ъгълът обаче се оказа прекомерно дребен и капитанът на варненци я прати в навън.

След мощните минути на Спартак последва напън на Славия след 60-ата минута, който обаче не докара до нищо забавно. В 74-ата минута пристигна противен миг за тима на Васил Петров, откакто Велислав Боев се свлече на земята и направи знак за промяна. Така на мястото на левия бек за “соколите ” в игра се появи Проспер Менди.

В 93-ата минута обаче пристигна малшансът за домакините от Варна. След като “соколите ” се пробваха да провеждат последна офанзива във финалните секунди, “белите ” лишиха топката и пуснаха дълъг пас напред към Ертан Томбак. Юношата на Черно море остана очи в очи с вратаря Дичевски и прокара топката около него, само че нацели страничния дирек. След това кълбото стигна обаче се отклони от корема на Сами Ел Анаби, който без да желае вкара топката в личната си врата.

В идващия кръг Спартак пътува до София, където следва тежко посещение на “Герена ” против Левски, до момента в който на Славия следва нова аудиенция на Варна против Черно море. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР